De kerkdienst

De kerkdienst

Ook het gezamenlijke gebed vormt een belangrijk deel van de kerkdienst. De predikant spreekt namens de gemeente tot God en vraagt om Zijn zegen. In het gebed worden ook concrete zorgen van de gemeente als geheel en van de leden persoonlijk aan God voorgelegd. Ook danken we God voor het vele goede wat wij van Hem krijgen.

Niet alleen wordt er tijdens de dienst door de gemeente tot God gebeden, God spreekt ook tot de gemeente. Dat gebeurt door het lezen van de Bijbel en het luisteren naar de preek. De predikant heeft hiervoor een gedeelte uitgekozen dat hij aan de gemeente uitlegt. Namens God spreekt hij de gemeente aan en vertelt wat het Bijbelgedeelte persoonlijk voor ons betekent. De Bijbel wijst ons de goede weg voor ons leven hier en nu, maar ook voor de toekomst. Aan het einde van de kerkdienst krijgt de gemeente de zegen van God. Dat verwijst naar Gods hulp en bijstand die wij in alles nodig hebben.

Uiteraard bent u hartelijk welkom om een kerkdienst in onze gemeente bij te wonen. U kunt ook alvast nader kennismaken met de gemeente door via internet een kerkdienst te beluisteren.